Photographs by www.pacificografik.de           Stichting Ander Geld
Laatste wijziging 29 mrt 2012

Stimulans voor de lokale economie

De gebruikelijke methode om de lokale economie een nieuwe impuls te geven is te zorgen dat er meer geld binnenkomt. Dat is echter maar de helft van het verhaal. De andere helft is er voor te zorgen dat het geld langer circuleert voor het de lokale economie weer verlaat. Dat kan door diverse partijen in de gemeenschap bij elkaar te brengen, samenwerking tussen lokale ondernemers te bevorderen en keuzes te maken over hoe geld wat de gemeenschap binnenkomt wordt besteed.

Stichting Ander Geld biedt een traject aan waarmee in samenwerking met diverse partijen in een regio, wijk of gemeente wordt bekeken hoe de lokale geldcirculatie kan worden bevorderd. De methode hiervoor is ontwikkeld door de New Economics Foundation en is reeds in verschillende landen beproefd.

Deze aanpak is met name relevant voor (plattelands)gemeentes waar de lokale middenstand langzaam verdwijnt en verarmde wijken in grote steden. Het traject is interessant voor gemeentes, ondernemersverenigingen, dorpsverenigingen die zich inzetten voor behoud van de dorpswinkel, wijkcomités, etc.