Photographs by www.pacificografik.de           Stichting Ander Geld
Laatste wijziging 29 mrt 2012

Project Asielzoekers

In Woudrichem verdienden asielzoekers punten door klussen uit te voeren voor bewoners in de omgeving. Hierdoor ontmoetten ze mensen, kregen ze de kans Nederlands te leren en nam hun inzicht in de Nederlandse samenleving toe, en daarmee ook de kans op succesvolle integratie. Door het contact met Nederlanders werden vooroordelen uit de weg geholpen.

Werk in uitvoering, foto Clemens RikkenOmdat asielzoekers geen reguliere arbeid mogen verrichten was het puntensysteem een uitkomst. Asielzoekers zijn stuk voor stuk mensen met een problematisch verleden en een onzekere toekomst. Als zij niets om handen hebben kruipen ze tegen de muren op. De meest gehoorde vraag aan hulpverleners is dan ook: "geef me alsjeblieft iets te doen!"

Binnen het politiek beladen asielzoekersvraagstuk heeft het puntensysteem in Woudrichem bewezen een enorme bijdrage te leveren aan het welzijn van de asielzoekers, hun integratiemogelijkheden en aan de acceptatie van het asielzoekerscentrum in de lokale gemeenschap.

Vanwege de sluiting van het asielzoekerscentrum in Woudrichem is dit project ten einde. Wilt u meer weten over de LETSCircle Woudrichem lees dan het eindverslag.