Photographs by www.pacificografik.de           Stichting Ander Geld
Laatste wijziging 29 mrt 2012

Het Rentevrij Fonds

Photograph by www.pacificografik.de

Het Rentevrij Fonds is een geheel nieuwe manier van sparen en lenen. Het Rentevrij Fonds is bankieren op basis van vertrouwen en samenwerking. Wat de één tijdelijk niet nodig heeft kan een ander lenen. Een kleine vergoeding bij het afsluiten van een lening volstaat om de kosten van het fonds te dragen.

Naast het beheren van spaargelden en leningen van zowel bewuste als calculerende individuen is het Rentevrij Fonds bij uitstek geschikt om financiering voor diverse maatschappelijke en ideële doelen te realiseren zoals:

  • schuldsanering
  • investeringen in duurzame energie en energiebesparing
  • studiefinanciering
  • gezamenlijk sparen voor ideële projecten

Het Rentevrij Fonds bouwt voort op de ervaringen van de JAK-banken in Zweden en Denemarken die al sinds respectievelijk 1965 en 1931 met het rentevrije principe werken (www.jak.se). Voor Nederland heeft Stichting Ander Geld een compleet businessplan ontwikkeld. Momenteel zoeken we naar samenwerkingspartners in de financiële sector voor een bedrijfszekere implementatie die voldoet aan de geldende wetgeving voor financiële diensten. Graag komen we in contact met instanties die iets voor de implementatie kunnen betekenen en organisaties die toepassingsmogelijkheden voor het fonds zien.