Photographs by www.pacificografik.de           Stichting Ander Geld
Laatste wijziging 29 mrt 2012

Ondersteuning bij het opzetten van TijdVoorElkaar

 TijdVoorElkaar is sinds 2008 ondergebracht bij Social Minds, eigendom van de initiatiefnemer van TijdVoorElkaar Pascal van Wanrooy. TijdVoorElkaar staat geregistreerd als collectief merk bij het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom met als doel de inhoudelijke en organisatorische integriteit van de methodiek te bewaken. De voorwaarden voor het gebruik van het merk TijdVoorElkaar zijn vastgelegd in het 'reglement op het gebruik en het toezicht van het merk TijdVoorElkaar'.

De belangrijkste voorwaarden beschreven in het reglement zijn de borging van de wederkerigheid, het gebruik van de TijdVoorElkaar website, de inzet van een betaalde sociaal makelaar voor minimaal 12 uur per week en een verplichte training voor de sociaal makelaar.

In de provincie Brabant werkt Social Minds samen met Stichting Zet. In de provincie Utrecht werken we hierin samen met Alleato.

 

Social Minds biedt:

  • Advies & ondersteuning bij organisatie en opzetten methodiek

Wij kunnen u adviseren over en ondersteunen bij alles wat er komt kijken bij het opzetten van TijdVoorElkaar in uw buurt.

 

  • Cursus voor de sociaal makelaar

Wij bieden een training op maat bestaande uit een introductie bijeenkomst en vijf leerbijeenkomsten. Tijdens de introductie bijeenkomst worden de partners in de wijk ingelicht dat TijdVoorElkaar en wordt gezamenlijk de meerwaarde van TijdVoorElkaar voor eigen werk verkend. Tijdens de leerbijeenkomsten leren de sociaal makelaar en andere professionals, die actief aan de slag gaan met TijdVoorElkaar, de methodiek en onderliggende competenties kennen. De deelnemers krijgen een uitgebreide methodiekbeschrijving. De training wordt gegeven door Pascal van Wanrooy in samenwerking met Froukelien Yntema van Nolitha

 

  • Software van de vraag en aanbod site

Sinds april 2011 is er een nieuwe website beschikbaar voor TijdVoorElkaar. Zie bijvoorbeeld www.tijdvoorelkaartranswijk.nl. We maken hierbij gebruik van de software van SocialEngine, een open source social networking platform. Het betreft een eenvoudige social community omgeving die qua functionaliteit kan worden uitgebreid middels zogenaamde plug-ins. Daarmee is een dergelijk platform tegen relatief geringe kosten snel te realiseren terwijl het mogelijk is de website in de toekomst aan te passen aan specifieke behoeften en wensen.


Wilt u meer informatie of wilt u de TijdVoorElkaar methodiek ook binnen uw organisatie toepassen? Neem dan contact op met Pascal van Wanrooy.